18.04.2024 08:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Вчора вандали розбили п’ять урн у центрі Тернополя

Вчора вандали розбили п’ять урн у центрі Тернополя. Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, у ніч на четвер зловмисники знищили урни для сміття у центральній частині міста, а саме на вулицях Сагайдачного та Грушевського.  Тоді ж на алеї поблизу скульптури Матері Божої  на вулиці Коллонтая вандали поперевертали бетонні смітники.

– Тільки за цей рік ми встановили 200 урн. Очевидно, що когось це дуже дратує, бо руйнування втілюється з особливою ненавистю та агресією. Я думаю, що, скоріше за все, це роблять приїжджі, а не місцеві. Люди приїжджають з інших міст, де немає такого благоустрою, і їх це виводить з себе, бо вони звикли до іншого, для них комфортно, коли панує розруха. Це втілення так званого «принципу помиїв». Коли люди живуть у багні, то вони настільки звикають до цього, що відсутність багна їх дратує. Потрапляючи в інше середовище, вони намагаються знищити “подразник”. Тобто, це не пересічні жителі руйнують місто, а ті, які живуть в багнюці, ті, які обділені. Коли на вулиці стає краще, ніж у них вдома, вони намагаються своїм способом «виправити» ситуацію. Як наслідок – компенсацію збитків вандалів здійснює вся громада міста. Тому просимо тернополян не бути байдужими, коли бачите тих, хто будь-яким способом руйнує нашу з вами спільну власність. Безконтрольність та безкарність стимулює вандалів, спонукаючи до нових «подвигів», – каже Олег Соколовський.

Акти вандалізму, на жаль, непоодинокі у Тернополі. Окрім того, що серед містян та гостей міста є любителі взяти те, що їм не належить, особливою категорією є ті, хто має бажання бездумно руйнувати все довкола, зокрема, лавки, дерева та урни.

Крадуть каналізаційні решітки

У “Сквері Миру” – осиротіла туя

Володимир Яремчук: “Якщо хочемо бути європейцями, потрібно змінюватися”

Тернопіль житлово-комунальний