28.03.2024 13:55
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Крадія решіток у центрі Тернополя вже упіймали

reshitka (1)Як ми вже повідомляли, у ніч з 13 на 14 квітня в центральній частині міста було здійснено крадіжки дощових решіток та зруйновано деякі елементи благоустрою.  Завдяки небайдужості тернополян, зловмисника, який здійснив крадіжку, було оперативно виявлено  представниками правоохоронних органів.

Як повідомили у патрульній службі поліції, 14 квітня, близько 10-ої години ранку, до чергової частини Тернополя зателефонувала тернополянка і поскаржилася, що в центрі міста чоловік носить решітки, схожі на каналізаційні, та ховає їх у кущах. Патрульні зреагували на повідомлення і приїхали за вказаною адресою. У кущах, й справді, знайшли невідому особу разом із каналізаційними решітками. Охоронці порядку відібрали пояснення у правопорушника, з’ясувалося, що чоловік планував здати решітки на металобрухт. У такий спосіб він хотів розрахуватися з боргами.

Наразі з правопорушником працюють слідчі, яким  зловмисник вже зізнався у крадіжці. Як повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, 14 квітня на лінію “102″ зателефонував тернополянин та повідомив, що на території обласної телерадіокомпанії ходить невідомий і щось ховає в кущах. На місце злочину одразу виїхав наряд патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група. За вказаною адресою правоохоронці побачили невідомого чоловіка, а поруч – металеві каналізаційні решітки.

За словами слідчого Тернопільського відділу поліції Мирона Шеремети, крадій – раніше судимий сорокачотирьохлітній уродженець Миколаївської області. Він уже близько семи років разом з мамою мешкає на Тернопільщині – в селі Мала Плавуча Козівського району.

У крадіжці чоловік зізнався. Він каже, що збирався їхати на заробітки в Херсон, але грошей на квиток не вистачало. Назбирати необхідну суму, а це близько двохсот гривень, вирішив, здавши на металобрухт каналізаційні решітки. На злочин пішов у третій ранку. Правоохоронці встановлюють причетність крадія до інших злочинів.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Міру покарання визначить суд.

Висловлюємо вдячність громадянам, які допомогли виявити зловмисника, та правоохоронцям за оперативне розкриття злочину. Втім, просимо не втрачати пилінсть, адже крадіжки як решіток, так і каналізаційних люків у нашому місті не рідкість. Відтак, якщо ви стали свідком схожого злочину, повідомляйте прикмети осіб чи номери транспортних засобів, які ймовірно причетні до здійснення крадіжки та вандалізму, за номером 1580 та 525848 або безпосередньо правоохоронним органам.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР