19.03.2024 12:47
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Володимир Яремчук: “Якщо хочемо бути європейцями, потрібно змінюватися”

solar (4)Не минуло й місяця з дня встановлення у центрі Тернополя першого в Україні “сонячного дерева”, як воно вже майже не придатне для здійснення своїх функцій. Вандали знищили частину кабелів, призначених для зарядки гаджетів. Деякі з них просто відрізані, інші – поломані. Реалізатор проекту представник фірми «Світлоцентр»Володимир Яремчук зазначив, що елементи дерева будуть відремонтовані.

– Ми докладаємо зусиль, щоб Тернопіль був європейським містом, однак, якщо хочемо, щоб Тернопіль був містом європейським не по формі, а по суті, то маємо змінювати своє ставлення для багатьох речей. Зокрема, шанувати наше спільне майно. “Сонячне дерево” встановлене для всіх тернополян, зокрема – й для мене, а хтось вирішив, що має право його руйнувати. Виникає думка, що це – не їхнє місто. Той поломаний дротик нікому не стане в нагоді, відрізати їх – це те ж саме, що перевертати урни, нищити лавки. Навіщо? Те, що ми будемо підтримувати дерево і надалі – це факт, адже воно встановлене для того, щоб ним могли скористатися усі тернополяни, – каже Володимир  Яремчук.

Чоловік запевнив, що пошкоджені кабелі відновлять найближчим часом. Єдина проблема – убезпечити пристрій від рук вандалів. До слова, після відкриття “сонячного дерева”, яке відбулося 15 квітня у рамках “Днів сталої енергії”, до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР телефонували з багатьох українських міст із питаннями щодо облаштування такого пристрою у своїх населених пунктах. Втім, як бачимо, у Тернополян не надто шанують інновації, які викликають захоплення у  жителів інших українських міст.

Нагадаємо, Тернопіль став першим українським містом, де встановили цей сучасний пристрій.

Ноу-хау у центрі Тернополя – «сонячне дерево», від якого заряджатимуть смартфони (сюжет ТВ-4)

Перше в Україні “сонячне дерево” відкрили у Тернополі (сюжет ТТБ)

Гігантську зарядку для гаджетів встановили у центрі Тернополя (сюжет ТСН)

“Сонячне дерево” у Тернополі: підзарядка гаджетів – Вікна-новини – 15.04.2016 (сюжет СТБ)

Дерево на сонячних батареях (телеканал ЗІК)

Перше в Україні “сонячне дерево” встановили у Тернополі (24 канал)

 У Тернополі з’явилось сонячне дерево (UA ПЕРШИЙ)

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

solar (1) solar (2) solar (3) solar (4) solar (5)