26.04.2024 14:57
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

komisiya (3)В приміщенні управління житлово-комунального господарства благоустрою та екології відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Тернополя.

Під час засідання присутні обговорили ситуацію із захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення міста та про проведення можливих профілактичних та протиепідемічних заходів. Йшлося під час засідання про стан технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту у Тернополі, про попередження надзвичайних ситуацій та посилення пожежної безпеки міста в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

Присутня на засіданні т. в. о. начальника Тернопільського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області Наталія Гуска повідомила, що щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ вказує на сезонне зростання з вересня 2015р.

За словами фахівця,    на сьогоднішній день актуальним є питання щеплення проти грипу осіб , які належать до груп ризику щодо несприятливих наслідків  грипу, зареєстрованими  грипозними вакцинами з метою уникнення ускладнень та можливих летальних випадків.

Як повідомила Наталія Гуска, згідно прогнозів ВООЗ в епідемічному сезоні 2015-2016рр. в Україні очікується циркуляція вірусів грипу : A/California/7/2009(H1N1) pdm09, подібний А/Швейцарія/9715293/2013(H3N2), подібний B/Phuket/3073/2013.

Відтак для створення так званого імунного прошарку фахівець рекомендує здійснити профілактичне щеплення насамперед представникам професій, які щоденно контактують із великою кількістю людей, тим самим становлячи собою групу ризику: а саме водіям громадського  транспорту, лікарям, продавцям тощо.

Присутній на засіданні заступник начальника Тернопільського міського відділу УДСНС України в Тернопільській області Володимир Солотвінський нагадав про заборону на спалювання листя, дерев, сміття та виробничих відходів на території міста та про інші необхідні заходи для забезпечення пожежної безпеки. Зокрема, він закликав сприяти належному утриманню міжбудинкових проїздів у  дворах багатоповерхових будинків, майданчиків для розвороту пожежних автомобілів та можливостей встановлення пожежних автодрабин з усіх сторін будинків.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

komisiya (1) komisiya (2) komisiya (4)