26.04.2024 10:22
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Висадження дерев відбудеться за будь-якої погоди

plavloniya (3)Третього квітня у парку ім. Т.Г. Шевченка о 15 год. відбудеться другий етап висадження дерев.

Акція з висадки дерев проводитиметься під гаслом «Герої не вмирають». На зеленій зоні біля хреста передбачається висадження 30 дерев породи тюльпанове дерево (ліріодендрон) на виконання відповідної  Постанови Верховної Ради України.

Це одне з небагатьох дерев, у якого з’являється цвіт – деревовидний тюльпан, що не зникає до наступного вегетаційного періоду, саме тому гасло цьогорічного посадкового періоду – «Герої не вмирають».

Висадження дерев породи “плавлонія”  проводитиметься під гаслом «фіолетовий вибух». Нагадуємо, що  вчора, другого квітня, шість дерев цієї породи було висаджено на прибудинковій території по вул. Кн. Осрозького, 45, а сьогодні  передбачається висадження 14 дерев цієї породи на «Острові кохання».

На зеленій прибережній зоні від «Острова кохання» до павільйону Шахового клубу планується висадити 20 дерев породи платан. Платан вважається деревом стратегів, оскільки саме під ним часто приймались доленосні рішення, від яких залежало подальше існування цілих народів. Також, цьому дереву приписують збереження близьких стосунків між закоханими.

Працівники бдівельної компанії «КреаторБуд» поблизу новобудов на просп. Злуки третього квітня висадять тридцять платанів,  а працівники ТІЗ «ДоброБуд» – висаджуватимуть дерева поблизу своїх новобудов. Зокрема, вони візьмуться за відновлення березового гаю, який висадили восени  на з’єднанні вулиць Вербицького – Рєпіна, оскільки частину саджанців вкрали або поломали недобросовісні тернополяни.

Дане висадження проводитиметься відповідно до вимог Концепції комплексного озеленення м. Тернополя в рамках поетапної заміни тополь, що досягли вікової межі, на породи дерев з великою листковою масою та потужною кореневою системою, яка виконуватиме берегоукріплюючу функцію. З часом, коли саджанці платанів підростуть, аварійні тополі планується перетворити в античні фігури та елітарні трони для відпочинку тернополян і гостей міста.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР