29.03.2024 17:42
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі висадили березовий гай

SONY DSCУ п’ятницю, сьомого листопада, на з’єднанні вулиць Вербицького – Рєпіна представниками ТОВ «Добробуд» було здійснено висадження молодих берізок,  а також дубів та лип.

Під зелені насадження виділено близько пів гектара площі неподалік від новобудов, які зводять будівельники вказаної компанії.

Раніше на трикутному клині був пустир, однак завдяки зусиллям забудовника звідси перенесли усі комунікації та підготували місце для зелених насаджень.

Однак, на озелененні справа не зупиниться. Як розповів директор компанії Віталій Смакоуз, на наступний рік заплановано асфальтування прилеглої дороги та встановлення бордюрів. Також у 2015 році ТОВ «Добробуд» планує облаштувати у новому гаю дитячий майданчик та зони для відпочинку.

  • У цьому році ми вже висадили близько сотні дерев, – розповідає Віталій Смакоуз, – справу продовжили на цій ділянці. Чому саме берези? У парку «Національного відродження» та на цій території і раніше росли берези, тому ми вирішили, що саме такий вид дерева органічно впишеться у краєвид. На майбутнє обіцяємо врахувати думку екологів та висадити більше лип.

Екологи вітають таку ініціативу і вважають, що березовий гай тут стане своєрідною окрасою та зробить вагомий внесок у розвиток локальної екосистеми.

  • Будова крони беріз не перешкоджає нормальному розвитку та росту нижчих рослинних угруповань. А тому після влаштування газону та висадження чагарників, як планує забудовник, тут буде досягнуто ефекту трирівневого екобар’єру. Сподіваємося, що ініціативу озеленення підтримають і інші забудовники, – каже заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради Олег Соколовський.

 

А поки берізки, дуби та липи зростатимуть, креативні тернополяни можуть і своїми ідеями прикрасити даний куточок. До слова, паркан, яким відгороджені новобудови, Віталій Смакоуз планує прикрасити за допомогою графіті.  Свої пропозиції щодо художнього оформлення паркану тернополяни зможуть озвучити за номером

телефону 52-52-82.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР