28.03.2024 19:08
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Вперше зацвіли каштани «Бріотті» на вул. Руській

briotti (9)Рожевим цвітом зацвіли каштани «Бріотті», висаджені у Тернополі восени минулого року. Деревця, висаджені вздовж набережної, цього року красиво зазеленіли, однак цвітіння не дають, оскільки ще дуже молоді. Цвіт можна побачити на більших, десятирічних саджанцях, що ростуть по вул. Руській. Це – добрий знак, каже Олег Соколовський, начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. Таке швидке цвітіння молодих дерев на новому місці означає, що за пів року вони адаптувалися у Тернополі, їх влаштовує клімат та місце, на якому вони ростуть. А, найголовніше, цей вид каштанів стійкий до ураження мінуючою міллю, від якої постраждало багато дерев каштану «Кінського» у Тернополі.

Нагадуємо, що з метою збереження квітучого символу нашого міста вирішено провести поетапну заміну існуючих дерев породи каштан «Кінський» на стійкі до ураження каштановою мінуючою міллю рожеві каштани «Бріотті». Проблема мінуючої молі поширена по всій території України та далеко за її межами. Саме тому було здійснено заміну виду каштанів, адже вони є природним фільтром для забрудненого різними хімічними, токсичними, газоподібними викидами середовища.

Поступова заміна дерев, які перебувають у незадовільному стані або досягли вікової межі, проводяться з дотриманням напрямів озеленення, визначених Концепцією комплексного озеленення міста Тернополя.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

У Тернополі висадили каштани “Бріотті”. Фото

Тернополян просять не нищити саджанці каштанів «Бріотті»