19.04.2024 21:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Зранку було проведено перевірку прибудинкових територій житлових будинків щодо виконання робіт з розчищення від снігу та посипання протиожеледними засобами

Працівники управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР зранку 9 лютого здійснили обхід територій прибудинкових територій. За результатами перевірки прибудинкових територій житлових будинків щодо виконання робіт з розчищення від снігу та посипання протиожеледними засобами станом на 11 годину ранку робочою групою виявлено недоліки за окремими адресами. Зокрема, неналежне очищення від снігу прибудинкові територіі і не посипані заїзди на вул. За Рудкою,1, вул.Тарнавського, 1,5,4,10,12,26, вул.Малишка 3,12,25, вул. Тролейбусна, 1а, вул. Гетьмана І. Виговського, 13, бульв.Д.Галицького,6,26, Слівенська , 9, проспект Злуки, 1 та інші. Втім, на цих ділянках ще працювали двірники, адже опади тривали, тобто ситуація була виправлена за короткий термін. Щодо прибирання загальноміських вулиць, комісія виявила також ряд недоліків, зокрема, на вулицях Оболоня, Живова, Острозького, Шептицького, Над Ставом, які стосувалися здебільшого діяльності ТОВ “Авакс Проф”. Рівень виконання робіт даного підприємства був обговорений із керівництвом підприємства і доведено до його відома про доцільність якісного виконання робіт та попередження про те, що якщо таке буде тривати можливе розірвання угоди на прибирання міста.

Виконання належного благоустрою перебуває під постійним контролем. Але, наголошуємо, що не усі двори обслуговують підприємства, що підпорядковуються  УЖКГ.  У Тернополі діє декілька приватних та відомчих “ЖЕКів”, які не підпорядковуються управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. Вони не уклали угод на прибирання снігу і не виконують робіт, втім мешканці продовжують телефонувати до управління та міської ради із скаргами щодо якості прибирання.

Тернопіль житлово-комунальний