18.04.2024 13:04
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відбулася зустріч голів тернопільських ОСББ із представником управління держпраці

Двадцять четвертого січня у Прес центрі Українського дому «Перемога» відбулася зустріч голів тернопільських ОСББ із представником управління держпраці. Участь у заході, ініційованому Радою Голів ОСББ, взяло участь близько восьми десятків представників тернопільських об’єднань.

Перед початком зустрічі усі бажаючі отримали від регіонального представника управління держпраці зразки журналу «Все про бухгалтерський облік», каталоги про неприбуткові організації, нарахування заробітної плати та податковий кодекс. У рамках зустрічі, що тривала близько двох годин, присутні отримали корисну інформацію, що допоможе їм працювати, не порушуючи трудового законодавства.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року збільшена фінансова відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю. Штрафи можуть сягати 320 000 грн. 1 січня 2017 року набув чинності  Закон України від 06.12.2016 № 1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким, зокрема, внесено зміни до статті 265 Кодексу  законів про працю України (далі – КЗпП України), якою передбачено відповідальність за порушення законодавства про працю. Отже, з 1 січня 2017 року юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:

Будь-яке використання матеріалів можливе лише за наявності гіперпосилання.

 

Фото – Сергій Лупак