25.04.2024 15:59
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Поблизу тернопільських шкіл встановили додаткові дорожні знаки

znaky (2)На виконання припису Відділу Управління Превентивної Діяльності у Тернопільськкій області напередодні початку навчального року для забезпечення безпеки дорожнього руху на під’їзних вулицях до тернопільських шкіл було встановлено необхідні дорожні знаки «Обережно, діти!». Знак попереджає водіїв про те, що поблизу ділянки дороги, які часто перетинаються дітьми незалежно від наявності там пішохідних переходів. Знак інформує, попереджає водіїв: “будьте уважні, побачили знак – знизьте швидкість, будьте пильними”.

Нагадаємо також, що знак не завжди розміщений біля шкіл, але у відповідності до ПДР це не дає право водіям швидко їздити поруч з дитячими установами – навіть за відсутності будь-яких знаків – в межах 152,4 м від і до шкіл, водієві необхідно знизити швидкість до 40,2 км/год, якщо діти переходять дорогу або знаходяться біля будівлі школи.

Працівники Відділу Управління Превентивної Діяльності звертаються до водіїв транспортних засобів з проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, дотримуватися правил дорожнього руху і не забувати, що від них залежать людські життя.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР