24.04.2024 05:13
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Інформаційний тур «Енергонезалежність – наша спільна справа!» проведуть у Тернополі

turАктивісти інформаційного руху «Енергонезалежність – наша спільна справа!»  розпочинають свій черговий всеукраїнський тур, що цього року стартує у квітні. Першими волонтерів зустрічатимуть мешканці Вінниці: активісти завітають сюди 16 квітня. Вони пропагуватимуть енергетичну незалежність України, якої можна досягати на рівні міста, району, підприємства, багатоквартирного будинку і навіть окремого домогосподарства.

Загалом у рамках туру активісти відвідають десять українських міст, зокрема, 19 квітня захід відбудеться у Тернополі.

Програма заходу міститиме в собі два насичених інформаційних дні:

– 19 квітня, з 10:00 до 18:30 запрошуються усі охочі відвідати інформаційну виставку, що відбудеться на Театральному майдані. У тернополян та гостей міста буде можливість скуштувати каву, яку зварять завдяки сонячній енергії, покрутити педалі велогенератора щоб подивитися відео, на власні очі побачити роботу сонячних панелей, орендувати велосипед для прогулянки. Усі охочі зможуть дізнатися про енергоефективність та енергозбереження, економію і раціональне споживання ресурсів, стан вугільної, атомної енергетики, сланцевий газ, сталий транспорт, утеплення будинків, відновні джерела енергії, а також про те, як усі ці складові впливають на стан довкілля, і як саме кожний з нас може впливати на ситуацію в Україні.

– 19 квітня, громадські активісти, представники міської влади та експерти з енергетики зберуться разом, щоб знайти шляхи для об’єднання зусиль заради досягнення енергетичної незалежності. Зустріч відбудеться в фундації Йосипа Сліпого з 16:00 до 18:00, бажаючі долучитись до робочої групи мають взяти з собою блокнот та ручку та повідомити Віталій Забава, бо вмістимість залу обмежена.

P.S. Ще також 20 квітня у трьох університетах(ТНТУ, ТНПУ та ТНЕУ) відбудуться виступи від експертів туру.

Довідки за тел. (063)45 041 45 – Віталій