25.04.2024 15:43
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Муніципальна інспекція вжила заходів щодо координації роботи комунальних служб і переміщення автівок, які перешкоджали очищенню вулиць від снігу

На виконання Протоколу засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді, 12 лютого працівниками управління муніципальної інспекції проводилось відпрацювання в центральній частині міста на предмет переміщення транспортних засобів,  які перешкоджали прибиранню снігу з проїжджої частини доріг.

Так, інспектори відділу контролю за правопорушеннями та інспектори з паркування вживали заходів щодо координації роботи комунальних служб та переміщення автівок.

З 18:00 год. до 20:00 год. здійснювалась профілактична робота з водіями транспортних засобів шляхом розміщування попереджувальних листівок на лобовому склі з вимогою про необхідність усунення перешкод.

Близько 80% таких автомобілів були переміщені власниками добровільно. З 22:00 год. до 07:00 год. ранку проводилася робота із примусового переміщення транспортних засобів. Інспекторами з паркування прийнято рішення про евакуацію на штрафмайданчик 10 транспортних засобів, які були припарковані з порушенням Правил паркування. Два автомобілі, які були припарковані без порушень Правил дорожнього руху, проте вони створювали перешкоди для роботи комунальників, інспекторами відділу контролю за правопорушеннями було переміщено у місця, де б автівки не заважали снігоприбиральній техніці. Крім того, інспекторам вдалось розшукати більше 20-ти власників транспортних засобів, які позитивно відреагували на пропозицію усунення перешкод.

В управлінін муніципальної інспекції звертають увагу водіїв, що на території Тернопільської міської територіальної громади оголошено «червоний» рівень оповіщення, тому всі автомобілі, які припарковані з порушенням Правил дорожнього руху та перешкоджають спецтехніці ефективно очищати дороги і тротуари від снігу, можуть бути евакуйовані на штрафмайданчик.