19.04.2024 02:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Із головами ОСББ м. Тернопіль обговорили перспективи кредитування термомодернізації у багатоповерхівках

seminar (1)Минулого тижня у Тернополі відбувся семінар «Реалізація енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках» під час якого обговорювалися аспекти реалізації енергоефективних заходів в ОСББ міською владою м. Тернопіль та енергоефективної діяльності у інших містах України.

Третього червня голови ОСББ мали змогу поспілкуватися із представниками трьох великих українських банків, які здійснюють кредитування урядової програми енергозбереженння. Програму кредитування термомодернізації в житлових будинках пропонували головам ОСББ представники трьох великих банків: «ЕксімБанк», «Ощадбанк» та «Укргазбанк». Вказані банки пропонують кредити на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для здійснення відповідних робіт.

Нагадуємо, що у Тернополі реалізовується  Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя, у рамках якої мешканці мають змогу утеплити свої будівлі, оплативши лише тридцять відсотків від вартості робіт та матеріалів, а сімдесят відсотків витрат у рамках програми бере на себе міський бюджет. seminar (2)З метою стимулювання населення до впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів міським головою нещодавно було підписано меморандум про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків.

Беручи до уваги високу вартість матеріалів та обладнання, навіть тридцять відсотків є доволі вагомою сумою для тернополян. Саме тому банки пропонують свої послуги з кредитування для придбання термоізолюючих матеріалів та проведення робіт з термоізоляції, придбання двокамерних енергоефективних склопакетів у вікнах, які розташовані в місцях загального користування, для облаштування або ремонт індивідуальних теплових пунктів та придбання приладів обліку теплової енергії та води, регуляторів теплового потоку за погодними умовами. Кредитуватимуть банки також і інші заходи з підвищення енергетичної ефективності, зокрема, модернізацію систем освітлення місць загального користування( заміна електропроводки, ламп та патронів до них, встановлення систем автоматичних вимикачів).

seminar (3)Для представників ОСББ та ЖБК було доведено усі аспекти та умови щодо оформлення кредитних рахунків та етапи здешевлення і компенсації витрат від Держенергоефективності чи за рахунок місцевого бюджету.

Дізнатися більше про Програму енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя на 2015-2020 роки можна,  зателефонувавши до фахівців сектору енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР за номером телефону 52 58 33.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР