29.03.2024 11:01
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Із боржниками КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» працює виконавча служба

Окремі абоненти КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» вважають, що несплата за послуги теплопостачання та постачання гарячої води нічим їм не загрожує і не поспішають виконувати свої зобов’язання перед підприємством. Та, як показує практика, навіть борг у кілька тисяч гривень може загрожувати арештом майна боржникам. Зокрема, з метою погашення заборгованості за спожиту теплову енергію та надані послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води КП “ТМТКЕ”  за період з 01.01.2019 по 22.11.2021 р. підприємством були вжиті такі заходи:

  • Подано в суд 1297 позовних заяв та заяв про видачу судових наказів на загальну суму 34122,1 тис. грн..
  • За заявами підприємства прийнято 809 рішень про стягнення заборгованості на загальну суму 19248,3 тис. грн..
  • На виконання рішень суду передано за місцем отримання доходів боржниками 412 виконавчих документів на загальну суму 5980,4 тис.грн. про стягнення заборгованості із споживачів – фізичних  осіб.
  • В органах державної виконавчої служби знаходяться на виконанні 447 виконавчих документів за рішеннями суду про стягнення заборгованості на суму 5028,4 тис.грн..
  • Одночасно із відкриттям виконавчого провадження державний виконавець виносить постанову про арешт усього рухомого та нерухомого майна боржника, а також накладає арешт на усі карткові рахунки боржника. Відомості про арешт майна вносяться у державний реєстр обтяжень рухомого та нерухомого майна. В таких випадках боржники не мають можливості відчуджувати (продавати, дарувати чи обмінювати) належні їм квартири, будинки чи автомобілі до зняття арешту, яке можливе тільки після повного погашення заборгованості.

В той же час КП “ТМТКЕ” йде на зустріч споживачам та з розумінням розглядає кожен окремий випадок виникнення заборгованості. У випадку існування вагомих причин виникнення заборгованості, КП “ТМТКЕ” укладає із боржниками угоди про реструктуризацію заборгованості. Це дає можливість боржникам уникнути усіх негативних наслідків, пов’язаних із примусовим стягненням заборгованості, а також дає можливість отримати субсидії навіть за наявності заборгованості.

Про конкретні приклади роботи виконавчої служби із боржниками КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» ми розповімо у наступних публікаціях.

КП ТМТКЕ