20.04.2024 16:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Як мешканці Тернопільщини можуть оплатити комунальні послуги через інтернет?

oplataЧимало тернополян вже оцінили переваги сервісу, який дозволяє оплатити усі комунальні не виходячи з дому чи навіть із робочого кабінету. Для цього достатньо мати інтернет та картку VISA чи MasterCard будь-якого банку із коштами на рахунку. Відтепер оплатити за комунальні послуги можна не вистоюючи довгі черги, а зробивши всього декілька кліків мишею. При цьому, перевірити стан рахунку та здійснити оплату можуть внуки для своїх бабусь та дідусів чи діти для батьків, тим самим зберігши час та здоров’я  своїх рідних та близьких людей.
– Для того, щоб скористатися послугою, потрібно просто ввести потрібну адресу у спеціальну форму на сайті www.oplata.te.ua. Можливість пошуку абонента за адресою доступна для жителів Тернополя та Тернопільської області, – розповідає Михайло Шидлівський, директор ПП «Укрспецінформ».- Якщо ви втомилися кожен місяць ходити в банк і стояти в довгих чергах, щоб оплатити «комуналку» – цей ресурс саме для вас. Також пропонуємо споживачам скористатися сервісом eps.te.ua, за допомогою якого можна побачити стан рахунків, історію оплат а також наявні пільги та субсидії, адже фахівці управління соціальної політики також мають доступ до сайту і активно співпрацюють з нами. Код для входу на сайт можна отримати з квитанцією про оплату комунальних послуг. Та через неякісний друк квитанцій тернополяни іноді некоректно вводять символи, відтак не можуть зайти  на сайт, щоб скористатися сервісом. Тернопільська міська рада посприяла нам, надавши можливість передавати споживачам коди у приміщенні ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг), який знаходиться у Тернополі на вулиці  Князя Острозького, 6. За умови наявності паспорта, у якому зазначена прописка споживача, він може прийти у ЦНАП та отримати свій код, роздрукований на якісному папері. Голови ОСББ м. Тернопіль за роз’ясненнями можуть звертатися безпосередньо у офіс ПП «Укрспецінформ».

В єдину квитанцію www.oplata.te.ua  включені усі комунальні служби  та підприємства, що обслуговують житловий фонд, каже Михайло Шидлівський.  Система охоплює усі платежі – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата, вивіз твердих побутових відходів, домофон тощо. Даний ресурс обслуговується «Приватбанком».

– При оплаті комунальних послуг за допомогою сервісу не знімаються жодні додаткові комісії за винятком здійснення оплати за газопостачання. Комісія на цю послугу передбачена у всіх банківських установах Тернополя та Тернопільської області і становить не менше трьох гривень. Комісія при оплаті за спожитий природний газ з допомогою сервісу www.oplata.te.ua становить дві гривні, а не три, як у банківських установах чи у поштових відділеннях. При користуванні сервісом передбачена можливість подачі показників, також можна оплачувати, але показників не подавати, – зазначає розробник. – Що важливо, кожен платник, який скористався вказаним сервісом, може оплатити комунальні послуги в будь-який час дня чи ночі.

Як розповів Михайло Шидлівський, з кожним днем можливість електронної оплати за комунальні послуги знаходить нових прихильників. Адже сервіс www.oplata.te.ua зарекомендував себе не лише як зручний та сучасний, але й як надійний та безпечний.  Більше немає потреби витрачати час на довжелезні черги, адже є сервіс, користуючись яким можна сплатити ваші рахунки за комунальні послуги не виходячи з дому чи не покидаючи робоче місце. Час оплати рахунку за допомогою інтернету займатиме відтепер лічені хвилини.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР