28.03.2024 14:15
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Цієї ночі на вулично-дорожній мережі Тернопільської громади працювало дев’ять одиниць снігоочисної техніки

У Тернопільській громаді працівники комунальних підприємств та підрядних організацій продовжують працювати в цілодобовому режимі для належного утримання вулично-дорожньої мережі взимку.

Зокрема, в ніч з 19 на 20 грудня очищення та проведення протиожеледних заходів вулично-дорожньої мережі здійснювали ТОВ «Техно-Буд-Центр» та ТМШРБ «Міськшляхрембуд».

Загалом у місті та громаді працювало дев’ять одиниць техніки,  які здійснювали механізоване посипання проїжджих частин і тротуарів, підмітання  пішохідних ділянок від снігу, а також проводили механізоване поливання доріг соляною ропою.

Сім одиниць снігоочисної техніки працювало у центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади.

У мікрорайоні «Дружба» працювало, цієї ночі, дві одиниці  спецтехніки. Зокрема, проведено механізоване посипання піскорозкидачами.

До слова, для тернополян доступна інтерактивна карта відповідальності за зимове утримання міста за посиланням.

Нагадаємо, першочергове зимове утримання буде забезпечене на проїжджих частинах вулиць, якими проходять маршрути міського громадського транспорту, розташованих на ухилах.

За належне утримання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів у Тернополі відповідальні управителі житлового фонду (ОСББ та ЖЕКи), за прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій –  суб’єкти господарювання.

При цьому варто не забувати, що за невиконання вимог правил очищення міста від снігу та ожеледиці передбачена адміністративна відповідальність.

Інформацію (з доданим фото) щодо неналежного прибирання дворів, міжквартальних проїздів мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, а при виявленні небезпечних ділянок дороги або тротуару, які не прибрані від снігу чи ожеледиці, повідомляти можна на цілодобову лінію міської ради – 1580.