29.03.2024 04:16
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Ціна на природний газ з першого жовтня не змінилася

Впродовж вчорашнього дня чимало українських ЗМІ, в тому числі й тернопільских, із посиланням на центральний телеканал повідомили про підвищення вартості природного газу від першого жовтня 2017 року. Інформація є недостовірною, про що йдеться на єдиному порталі органів виконавчої влади “Урядовий портал“.

Кабінет Міністрів України не бачить підстав для збільшення ціни на газ для населення, і економічного підґрунтя для перегляду розрахунків немає. Про це сказав Міністр енергетики та вугільної промисловості Україні Ігор Насалик, коментуючи питання можливого перегляду вартості палива з 1 жовтня.

«Змін до збільшення ціни на газ немає. Прем’єр-міністр чітко заявив, що економічних підстав для цього (збільшення ціни) немає. І Міністерство це може підтвердити», – сказав Міністр. Він нагадав, що Міненерговугілля подало своє бачення розрахунку цінової формули, і наразі Кабінет Міністрів має його розглянути.

Ввечері під час ефіру на радіо «ЕраFM» про це наголосив і Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Ціна на газ у нас зафіксована в проекті Державного бюджету України на 2018 рік. Вона залишилась на рівні цього року. Зараз немає жодних підстав говорити про підвищення ціни на газ для населення. Так само немає підстав для зростання тарифів на житлово-комунальні послуги», – сказав він.

«Відповідно місцеві органи влади повинні жорстко контролювати підприємства, які надають людям послуги, щоб вони необґрунтовано не підвищували ціни на житлово-комунальні послуги», – наголосив Віце-прем’єр.

Він також підкреслив, що у Меморандумі з МВФ немає жодних вимог щодо підвищення ціни на газ для населення у цьому опалювальному сезоні.