25.04.2024 17:15
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Цього року у Тернополі оновили майже сорок ліфтів

liftУ тернопільських багатоповерхівках на сьогодні функціонує 762 ліфти. Чимало з них перевищили термін експлуатації і потребують комплексних робіт з оновлення, адже середній проектний термін служби ліфта складає 25 років. Після досягнення цього віку ходової частини і системам безпеки вимагається пройти діагностику стану обладнання ліфта. За результатами діагностики вираховується термін подальшої експлуатації (звичайно 2- 4 роки, залежно від зносу основних вузлів).

В’ячеслав Мокляк,  заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, цьогоріч на роботи з обстеження підйомників виділили понад 370 тисяч гривень.

-За умови перевищення терміну 25 років власник зобов’язаний провести експертне обстеження ліфтового обладнання. За рекомендаціями і за висновками експертного обстеження мається провести ряд робіт поточного і капітального характеру. Від початку року експерти оглянули 115 ліфтів. За результатами експертного обстеження минулого року були визначені  ліфти і, відповідно, замовлена була проектна документація, на виконання робіт по капітальному ремонту 37 ліфтів в 27 будинках. Загальна кошторисна вартість по цих роботах передбачена титульним списком становить 2 мільйони 15 тисяч, – повідомив фахівець.

Незабаром наші читачі зможуть дізнатися більше про “ліфтову кухню” у Тернополі. Найближчими днями на нашому сайті з’явиться інформація про те, як “живе” і чим “хворіє” серце багатоповерхівок.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР