20.04.2024 00:58
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Хлопці, які “визволяли” подружок із ліфта, наробили шкоди

lift1Днями неприємний інцидент трапився у будинку на вулиці Лисенка, 9В – дві дівчини з песиком застрягли у ліфті. Та, викликавши ліфтову службу, не дочекалися її: друзі почали визволяти постраждалих за допомогою лома. Як розповів директор ПП “Ліфт Інвест” Ярослав Шулик, молоді люди пошкодили двері ліфта на третьому та четвертому поверхах. Постраждали каретки дверей кабіни, балки кабіни та двері шахти на третьому-четвертому поверхах.

– О 15.30 годині до диспетчера зателефонували з Лисенка, 9В з інформацією про те, що   у ліфті застрягли люди. Аварійна служба у той момент завершила роботи у будинку на вулиці Протасевича, 4, відтак через 15 хвилин уже прибула на виклик, – розповідає Ярослав Шулик. – На жаль, вже на той час “помічники” розтисли двері за допомогою лома. Однак дівчатам це не допомогло – із виламаних дверей ліфта зміг вийти лише їхній песик, а молодих мешканок будинку працівники аварійної застали в ліфтовій пастці.

Звільнивши їх, взялися рахувати збитки. За словами директора підприємства, вони чималі: приблизно по 8 тисяч гривень для ремонту ліфтового обладнання на обох поверхах, де орудували “визволителі” та пів дня додаткової роботи для працівників ПП “Ліфт Інвест”.

– Втім, це не єдиний схожий інцидент, – продовжує Ярослав Іванович.- Багато людей не розуміють, що руйнувати двері ліфта не потрібно, як і не можна розхитувати його, перебуваючи всередині. Коли ліфт їде донизу, він реагує на розхитування і зупиняється. Та в Тернополі частенько у ліфті не лише гойдаються, а й за ту хвилину його застосування встигають і алкоголь розпити, і в туалет сходити, і ще багато цікавого зробити.

Просимо тернополян з повагою відноситися до роботи електромеханіків із ліфтових служб та берегти ліфти у багатоповерхівках міста.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР