23.04.2024 10:39
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Функції обслуговування та заміни вузлів комерційного обліку покладаються на (КП “Тернопільводоканал”).

02.08.2017р. набрав чинності Закон України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, згідно з яким функції обслуговування та заміни вузлів комерційного обліку покладаються на оператора зовнішніх інженерних мереж (КП “Тернопільводоканал”).

Згідно з пунктом 1 статті 6 Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку відшкодовуються споживачами відповідної комунальної послуги шляхом сплати виконавцю комунальної послуги внесків на обслуговування вузла комерційного обліку.

На підставі “Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання”, затвердженої наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 05 червня 2018 року № 129,

13.03.2019р. рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради № 229 затверджено розмір внесків для споживачів комунального підприємства «Тернопільводоканал» за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого водопостачання та водовідведення окремо по кожному будинку. Нарахування та виставлення внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку здійснюється щоквартально, один раз в квартал.

Величина внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку визначається окремо для кожної будівлі. Зважаючи на це, на розмір внеску впливає кількість споживачів в будинку, і у підсумку, чим менша кількість абонентів в будинку, тим більша плата за обслуговування, заміну.

Внески за обслуговування вузлів комерційного обліку включають в себе мінімальні витрати, необхідні для надання даних послуг, а саме: витрати на проведення огляду вузла обліку, ремонт та повірку будинкового комерційного водоміра (в тому числі розпломбування, демонтаж, повірка,транспортування, монтаж та опломбування), витрати на паливно-мастильні матеріали, заробітну плату та ін.

Внески за заміну вузлів комерційного обліку включають в себе мінімальні витрати, необхідні для надання даних послуг, зокрема витрати на проведення огляду вузла обліку, придбання та заміну вузла комерційного обліку та встановлення контрольно-вимірювальних приладів.

Зважаючи, що внески є квартальним платежем, рішення застосовується починаючи з 2-ого кварталу 2019р. В рахунках споживачів за квітень, липень, жовтень 2019р. та січень 2020р. відображено вартість обслуговування,заміни вузлів комерційного обліку. Нарахування проводитимуться в першому місяці кожного календарного кварталу.

Звертаємо увагу, що за нижче вказаним посиланням на Інтернет-сторінці Тернопільської міської ради , а саме:

https://rada.te.ua/vikonavchiy-komitet/rishennya-vikonavchogo-komitetu-2019/27733.html

   qr

Розміщене рішення МВК від 13.03.2019р. за № 229 з додатками. Всі чотири додатки знаходяться в одному файлі, що доступний для завантаження.

Структура внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку наведена у додатках №2,№4.

Для швидкого доступу відкрийте файл додатку і натисніть пошук по слову “Додаток”.

www.vodokanal.te.ua