16.04.2024 16:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Французи провели навчання щодо реалізації проекту ЄБРР у Тернополі

У ресурсному центрі підтримки ОСББ, який знаходиться на вул. Коперника,1, відбулася зустріч представників КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку. Участь у заході взяли участь фахівці сектору енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, керівники теплорайонів і директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак,  заступник директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Богдан Миськів та начальник виробничо-технічного відділу підприємства Віталій Грубенюк. Французи розповіли про технічні, фінансові-економічні і юридично-правові  аспекти реалізації проекту ЄБРР у Тернополі.

Нагадаємо, комунальне підприємство теплових мереж  «Тернопільміськтеплокомуненерго»  Тернопільської міської ради, здійснює роботу по провадженню інноваційного проекту у співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (далі– ЄБРР), Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності  (далі – фонд Е5Р) та з іншими фондами, які надають фінансову та  технічну допомогу.

За правилами та принципами роботи ЄБРР, дотримуючись вимог законодавства України, кредитний договір між КП «ТМТКЕ»  та  ЄБРР набув чинності у вересні 2014 року.  Тоді ж було підписано угоду про технічну допомогу підприємству з боку консультаційної компанії з Франції, фахівці якої розробили для  КП «ТМТКЕ» детальний план реалізації проекту, допомогли з оформленням тендерних документів,  надали технічні консультації з врахуванням передових технологій, які в даний час  використовується у Європі.  До речі, працю зарубіжних спеціалістів повністю оплачує Фонд технічної допомоги.  Разом з фахівцями підприємства консультанти з французької компанії провели клопітку роботу по вибору оптимальних варіантів  реалізації проекту.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР