20.04.2024 00:28
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Фарба, якою працівники ПП «Благоустрій» фарбують сходові клітки, має сертифікат відповідності

Вчора великого резонансу набула публікація у виданні «20 хвилин» із заголовком Нас «або втруять, або просто хочуть «викурити» звідси» – на Лепкого, 14 мешканці задихаються від смороду фарби». Мешканка будинку на вулиці Лепкого,14 обурюється, тим, що фарбують сходові клітки у багатоповерхівці і мешканцям шкодить запах, який утворюється внаслідок роботи.

  • Ми фарби не виготовляємо, а купуємо, – розповідає Галина Гевко, директор ПП «Благоустрій», – Багато років співпрацюємо з підприємством в Хмельницькому, яке надсилає нам і фарбу, і розчинник для фарби. Це «Супер Емаль» від  «Фарбекс», розчинник – «Сольвент». Ця фарба має сертифікат відповідності. Природньо, що фарба має запах. Згодом мешканці визнали, що фарба добра, і заявили, що це, очевидно, проблема в розчиннику, тобто запах спричиняє він, – розповідає Галина Гевко.

Як зазначають у ПП «Благоустрій», за багаторічну роботу підприємства така ситуація виникла вперше, хоча сходові клітки фарбуються фактично впродовж всього року. Безумовно, ремонт сходових кліток спричиняє певні незручності для усіх мешканців будинків, втім ще жодного разу не виникало настільки скандальних ситуацій. Оскільки мешканцями будинку на вулиці Лепкого, 14 залучені усі можливі інстанції – і управління  держпродспоживслужби в Тернопільській області, і ДСНС, і представники патрульної поліції, і депутат округу, очікуємо на експертні висновки від відповідальних осіб.

Тернопіль житлово-комунальний