29.03.2024 10:07
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У 2016 році Україна вийде на новий рівень енергоефективності – Геннадій Зубко

zubkoНаступного року Мінрегіон продовжить реалізацію реформи енергоефективності за новими стандартами. Міністерство має для цього чіткий план. Уряд та наші європейські і міжнародні партнери підтримують проведення реформи. Про це завив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час публічного звіту щодо виконання Програми діяльності Уряду.

Урядовець повідомив, що в бюджеті на 2016 рік на заходи з енергоефективності буде передбачено 794 млн грн. Ще 2,4 млрд грн інвестицій буде залучено додатково. Ці кошти витрачатимуться максимально ефективно, адже наступного року планується працювати за новими стандартами, які передбачають економію енергії до 50%.

«Мало просто замінити вікна чи утеплити дах. Треба підходити до питання енергоефективності комплексно. І ми продовжимо впроваджувати глобальні заходи, аби досягти максимального ефекту по всій країні», – наголосив він.

За словами Геннадія Зубка, найважливіше завдання на 2016 рік – створення Фонду енергоефективності.

«Такі фонди працюють в успішних європейських країнах. Ми пропонуємо створити його в Україні за литовською моделлю. Вона дає можливість не тільки компенсувати частину енергоефективних кредитів, а й максимально ефективно використовувати кошти», – повідомив він.

 

Фінансова концепція Фонду енергоефективності передбачає залучення державних коштів та інвестицій. До його розробки в Україні долучилась Німеччина. Крім того, проектом зацікавились інші країни ЄС, зокрема, Франція, Швеція.

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України