24.04.2024 05:47
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У шпаківнях, облаштованих працівниками ПП “ТернопільКомсервіс” оселилися шпаки

У шпаківнях, облаштованих працівниками ПП “ТернопільКомсервіс” оселилися шпаки. Уже декілька тижнів мешканців радує спів пташок, які активно обживають нові будиночки. Зокрема, мешканці будинку на проспекті Злуки, 5 надіслали відео пернатого сімейства.

Ідея облаштування будиночків для пташок виниклау головного інженера підприємства «Тернопіль Комсервіс» Володимира Байгера.  На базі підприємства побудували декілька шпаківень, серед яких є класичні і «покращені» – з своєрідною «терасою».

  • Я завжди прокидаюся дуже рано і бачу, як ворони та сороки, вибивають молодих пташок, які просто не мають куди заховатися від великих птахів. Набридло чути лише каркання ворон за вікном, і тому виникла ідея про допомогу із облаштуванням житла для пернатих. Ми влаштували шпаківні на прибудинкових територіях, які обслуговує наше підприємство і де є  дерева, що підходять для цієї справи на вулицях Фабричній та Галицькій, а також на проспекті Злуки, – каже Володимир Байгер.

Розуміючи, що зусилля були не даремними, на підприємстві вже обдумують опдальші кроки для того, щоб наступної весни пташки радували мешканців і інших багатоповерхівок.

Тернопіль житлово-комунальний