26.04.2024 13:15
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У центрі Тернополя – нові ліхтарі

SONY DSCУ сквері на вулиці В’ячеслава Чорновола представники КП «Тернопільміськсвітло» замінили вуличне освітлення.

Як розповів директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький, там встановили нові ліхтарі виробництва тернопільської корпорації «Ватра».

  • Напередодні працівники КП «Тернопільміськсвітло» облаштували у сквері фундаменти та провели роботи із встановлення кабелів. А в суботу, першого листопада, вони встановили вісім ліхтарів, і вже того ж вечора тернополяни мали змогу оцінити нове освітлення. Ліхтарі, які встановили у сквері – світлодіодні, тому споживають електроенергії менше, ніж ті, що були тут колись, відтак допоможуть економити електроенергію. При цьому вони забезпечать достатньо якісне освітлення, яке відповідає всім стандартам та нормам. Планується встановити ще один ліхтар поблизу фонтану «Кульбаба», – розповів Олег Лехіцький.

Ідея відновити освітлення скверу виникла саме у директора КП «Тернопільміськсвітло». Олег Лехіцький розповів, що йому не відомо, коли востаннє освітлювався сквер на Чорновола. Старі ліхтарі, за його словами, «померли» від старості, у них перегнили стояки, відтак понад 15 років сквер не освітлювався належним чином. Однак у 2014 році центр Тернополя засяяв по-новому, при цьому ліхтарі гармонійно вписалися в архітектурний ансамбль старовинної вулиці.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР