29.03.2024 00:17
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У тернопільських багатоповерхівках ремонтують міжпанельні шви, покрівлі та інженерні мережі

vysotnyky (4)У Тернополі заплановано впродовж року відремонтувати міжпанельні шви, покрівлі та здійснити капремонт інженерних мереж у декількох будинках. Заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту  житлового фонду   управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР В’ячеслав Мокляк розповідає, що будуть відремонтовані об’єкти, передбачені титульними списками.

  • Загалом планується здійснити ремонт 3 700 м/п міжпанельних швів. На даний вид робіт з бюджету виділено 265 тисяч гривень. Вже завершені роботи у будинку по вул. Мазепи, 28, на завершальній стадії роботи на Симоненка, 2. До кінця року буде здійснено ремонт міжпанельних швів домів на вул. Корольова, 2, 4, 8, 10 та на вул. Морозенка, 5, – розповідає В’ячеслав Мокляк. – Також у 2015 році заплановано відремонтувати інженерні мережі у двадцяти одному будинку  у Тернополі, зокрема, в тринадцяти будинках здійснять капремонт мереж водопостачання, а ще у восьми – відремонтують внутрібудинкові електромережі. На даний пункт витрат бюджетом передбачено 1 млн 244 тис. гривень.

До слова, вже завершені роботи з ремонту мереж водопостачання на вулицях Курбаса, 2, Морозенка, 3 та Козацькій, 7. Станом на сьогоднішній день  укладено угоди на виконання робіт ще у дев’яти будинках. Роботи з заміни мереж водопостачання тривають у будинку на вул. Кривоноса, 11, а незабаром працівники приступлять до ремонту інженерних мереж по вул. Шашкевича, 4.

Крім того, титульними списками передбачено ремонт покрівель двадцяти одного об’єкту у Тернополі. На виконання даного виду робіт передбачено суму у розмірі 3 млн 899 тисяч гривень.

За ремонт покрівель працівники візьмуться, як тільки дозволять погодні умови, адже у 90 відсотків випадків ремонту потребують м’які покрівлі, тому необхідно дочекатися, поки вони підсохнуть.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР