29.03.2024 16:23
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі щороку зростає кількість висаджених нових зелених насаджень

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Тернопільської міської ради є екологічна діяльність, в рамках якої щороку у місті реалізовується комплекс заходів із підвищення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, збереження і відтворення існуючих зелених насаджень, а також висадження нових, більш цінних та декоративних видів дерев і чагарників.

Усі роботи з розвитку міської зеленої зони регулюються розробленою і прийнятою Концепцією комплексного озеленення м. Тернополя.

Результатом виконання цих робіт є щорічне збільшення площі озеленених територій у місті. Для прикладу, у 2018 році у Тернополі було висаджено 785 одиниць зелених насаджень, що майже вдвічі більше у порівнянні з 2017 роком. Облік висаджених дерев, квітників та газонів ведеться управлінням ЖКГ.

Загалом за період 2015-2018 рр. у Тернополі з’явилося понад 2000 нових дерев та 600 чагарників.  Серед видів посадкового матеріалу – рідкісні екзотичні види: катальпа, павловнія, платан, тюльпанове дерево, горобина скандинавська, слива Піссарді, верба «Матсудана», гледичія, бундук та ін. Також, на території гідропарку «Топільче» у 2017 році створено найдовшу катальпову алею України, що складається із 115-ти декоративних красиво квітучих дерев породи катальпа.