28.03.2024 13:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі урочисто засвітили головну новорічну ялинку міста

19 грудня, у День Святого Миколая Чудотворця, на Театральному майдані Тернополя запанувала  по-справжньому новорічно-різдвяна атмосфера, адже тут запалили святкові вогні головної ялинки міста.

Урочистості на Театральному майдані розпочалися із освячення Різдвяної шопки, після чого тернопільські пластуни передали міському голові Тернополя Сергію Надалу Вифлеємський вогонь миру , який є свідченням Божої благодаті для усього людства.

«Я сердечно вітаю усіх вас зі Святом Миколая – днем, який нагадує нам, що добро є і що мрії збуваються. Вже традиційно, разом з запаленням вогнів головної новорічної ялинки міста, ми освячуємо Різдвяну шопку, яка є посланням надії та  любові і символізує, що зовсім скоро настане Різдво Христове, – наголосив Сергій Надал. – А цей благодатний Вифлеємський вогонь, який є символом любові та єдності, нехай дарує Україні мир над головою. Я бажаю всім нам у ці дні здоров’я і Божої ласки, а також закликаю не забувати та молимося за наших захисників, які щодня ризикують своїм життям, щоб над нами було мирне небо».

Під час святкування на Театральному майдані лунали колядки,віншування, а також для присутніх виступали місцеві музичні гурти та мистецькі колективи.

Нагадаємо, цього року у Тернополі встановлена штучна ялинка висотою 18,5 м, прикрашена 3D-ілюмінацією з різноманітними  світловими функціями. Святковими вогнями у місті засвітилися також водограї та вулиці Гетьмана П. Сагайдачного, В. Чорновола і Валова.