29.03.2024 11:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі триває підготовка комунальних служб до роботи в осінньо-зимовий період

21 вересня виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення «Про заходи щодо забезпечення безперебійного руху транспорту у зимовий період на 2022-2023 роки», що дозволить комунальним підприємства оперативно реагувати та усувати наслідки стихійних явищ цієї зими.

Згідно з рішенням, до 15 жовтня відповідальні за прибирання структури мають завершити ремонт, підготовку спеціалізованої техніки, забезпечити необхідну кількість протиожеледних матеріалів та триденний страховий запас паливно-мастильних матеріалів.

Першочергово передбачено зимове утримання проїзної частини вулиць, якими проходять маршрути міського громадського транспорту, розташованих на ухилах.

Обслуговуватимуть дороги та тротуари у Тернополі у зимовий період: ТОВ «Техно-Буд-Центр» та ТМШРБП «Міськшляхрембуд», прибудинкові території – організації, які надають послуги з утримання будинку або ОСББ.

Частково міжквартальні проїзди обслуговуватимуть організації, які надають послуги з утримання будинку – у рішенні є перелік проїздів, утримання яких закріплено за тим чи іншим підприємством. Визначено перелік об’єктів, за утримання яких несуть відповідальність суб’єкти господарювання підприємницької діяльності, зокрема, окремі зупинки громадського транспорту та під’їзди до автозаправних станцій.

Окрім того, рішенням виконавчого комітету створено координаційний штаб зі здійснення контролю за утриманням шляхово-мостового господарства в зимовий період 2022 -2023 рр.