29.03.2024 11:15
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі термомодернізують житлові будинки

termo (5)В Тернополі триває реалізація «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя», у рамках якої 70% вартості робті з термомодернізації будинку оплачує міська рада, а інші 30% – мешканці самого будинку.

Як розповів міський голова Сергій Надал, програма серед населення користується популярністю, адже щодня в управління ЖКГ телефонують в середньому по п’ять тернополян, яких цікавить можливість співфінансування на утеплення будинків, встановлення індивідуально-теплових пунктів, заміна вікон у приміщеннях загального користування.

– За останні роки нам вдалося зменшити споживання газу по місту на 20 відсотків завдяки різним сучасним технологіям. Я хочу подякувати представникам Світового банку і іншим міжнародним організаціям і сказати, що для нас цінні не лише їх гроші, а й досвід. Те, що ми робимо сьогодні, те Східна європа робила десять років тому. Вони мають досвід, вони на цьому собі набили гулі і ми сьогодні враховуючи їх помилки можемо робити правильні дії. Тернопіль започаткував і діє програма термомодернізації житлового фонду і ми хочемо стимулювати людей, щоб вони дбали за свій житловий фонд, – розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал.

До слова, наразі у Тернополі завершуються роботи з утеплення будинків на вул. Текстильна, 2 та вул. Оболоня, 19, також заплановано замінити вікна у будинках на вул. Злуки, 59 та вул. Київська, 10.