29.03.2024 08:52
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі стартували роботи з комплексної термомодернізації житлового будинку на вул. І. Франка, 23

Цими днями у Тернополі розпочалися роботи з комплексної термомодернізації багатоквартирного житлового будинку ОСББ «Центральне 23», розташованого за адресою вул. Івана Франка, 23.

Роботи виконуються за Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» за пакетом заходів «Б» (комплексний).

У рамках проєкту заплановано виконати роботи із теплоізоляції зовнішніх стін будівлі, облаштування зовнішнього входу, заміни дверей, блоків віконних та блоків балконних дверних у приміщеннях загального користування та у квартирах, утеплення і засклення балконів та лоджій. Також передбачено комплекс робіт з модернізації та облаштування системи освітлення.

Завдяки реалізації проєкту жителі будинку відчують суттєву економію у платіжках, а будинок набуде нового естетичного вигляду.

До слова, це вже другий будинок у Тернополі, який модернізується за програмою «Енергодім». Перше модернізоване ОСББ «Бандери 106» за пакетом заходів «А» (легкий) вже на стадії верифікації та незабаром отримає грантові кошти. В межах енергомодернізації у десяти під’їздах будинку замінили усі вікна на енергоощадні.

Нагадаємо, у 2021 році в Тернополі продовжується також реалізація місцевої Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду міста, яка передбачає проведення комплексу робіт на умовах співфінансування, відповідно до якого 70% коштів виділяються з бюджету громади, 30% – кошти мешканців будинку.

Довідка. «Енергодім» – це державна програма, що передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Передбачається досягнення середнього рівня економії споживання енергетичних ресурсів за сукупністю всіх проектів, що фінансуються в рамках цієї Програми принаймні у 20 %. Програма «Енергодім» діє на всій території України, крім тимчасово окупованих територій. Програма «Енергодім» фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, співфінансується коштом ЄС та Уряду Німеччини, реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC – Група Світового банку), за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ в Україні) та Програми розвитку ООН (ПРООН в Україні).