26.04.2024 14:24
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі розпочалася наукова-практична конференція «Підсумки проходження опалювального сезону 2022-2023рр в умовах дії воєнного стану»

27 квітня у Тернополі розпочалася наукова-практична конференція «Підсумки проходження опалювального сезону 2022-2023рр в умовах дії воєнного стану», яка проходитиме у місті впродовж двох днів.

У заході взяли участь заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Бутенко, міський голова Тернополя Сергій Надал, голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак.

Під час конференції обговорюватимуть проблеми опалювального сезону минулого року та виклики, які чекають на підприємства з теплопостачання у наступному опалювальному сезоні 2023-2024.

«Країна прожила один із найважчих опалювальних сезонів за період новітньої історії і незважаючи на всі труднощі, нам вдалося забезпечити повноцінну подачу теплоносія, гарячої води у домівки громадян. Завдяки підтримці міжнародних партнерів ми змогли завершити роботи з модернізації основних об’єктів теплопостачання,- відзначає Сергій Надал. – Прогнозуючи  минулорічну складну зиму, у місті створено єдину систему подачі теплоносія, тобто,  ми об’єднали всі наявні паливні в одну мережу і зараз маємо можливість при необхідності переспрямовувати потік теплоносія з одного мікрорайону в інший. Вдалося реалізувати таку ідею завдяки Агентству США з міжнародного розвитку «USAID». Втілювати проєкти з модернізації місті допомагає також Європейський банк реконструкції і розвитку та Світовий банк. Дякую нашим силам ППО, військовим ЗСУ, енергетикам, тепловикам, комунальникам за їх щоденну працю».

Міський голова додає, на жаль, внаслідок війни виникло зростання заборгованості населення за надані послуги та чимало вузькоспеціалізованих фахівців зараз несуть службу у лавах ЗСУ.

До слова, у Тернополі підготовка до наступного опалювального сезону уже розпочалася. Основне завдання – провести реконструкцію та модернізацію обладнання та бути готовим до нового опалювального сезону.