25.04.2024 01:40
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі розпочався опалювальний сезон

opal_sezonУ відповідності до розпорядження міського голови, з сьогоднішнього дня, 10 жовтня, у Тернополі стартував опалювальний сезон. Як повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, сьогодні запрацювали усі котельні в місті, при цьому не трапилося ніяких аварій та проривів, що свідчить про успішний запуск систем опалення. До слова, у відповідності до “Правил технічної експлуатації систем теплопостачання” на технічні роботи фахівцям дається 72 години.

– Це означає, що за перших 72 години початку опалювального сезону нарахувань не здійснюють, адже саме стільки часу необхідно, щоб збалансувати роботу систем. Зараз середньодобова температура повітря ще не є критичною. Втім, керуючись офіційними метеорологічними даними, зазначу, що наприкінці тижня очікується суттєве похолодання. До цього часу усі тернопільські оселі вже мають бути з теплом, – зазначив пан Стемковський.

Як повідомив заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР В’ячеслав Мокляк,  станом на 16 годину сьогоднішнього дня після запуску всіх котелень із 743 будинку із централізованим опаленням у Тернополі тепло подали у 464 багатоповерхівки.

– Зазначу, що усі підприємства, що обслуговують житловий фонд у Тернополі, а віднедавна – внутрібудинкові мережі теплопостачання та гарячого водопостачання, спланували свій робочий день таким чином, що впродовж сьогоднішнього дня працювали до 20.00 години, відтак до вечора тепло подали у більшу кількість будинків,- каже Вячеслав Мокляк. – У випадку заповітрення труб у будинках, мешканці можуть телефонувати впродовж дня до обслуговуючого підприємства, а у нічний час – до аварійних служб, що обслуговують будинок (перелік служб подаємо після публікації).

Начальник виробничо-технічного відділу КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Віталій Грубенюк зазначив, що сьогодні відбувся плановий запуск усіх 39 котелень, 45 центральних теплових пунктів і 80 ІТП, при цьому обійшлося без ексцесів та аварій.

– Витоків у мережах немає. Усі ІТП запущені, запущено також  і опалення в тих будинках, які користуються централізованим водопостачанням, а також будівлі бюджетної сфери. Проводяться налагоджувальні роботи, підприємство працює без збоїв. Нагадаю, що у випадку виникнення заповітрення чи будь-яких проблем із опаленням у житловому фонді, тернополяни мають звертатися до обслуговуючого підприємства. Ми виконали свою функцію, запустивши усі ІТП (індивідуальні теплові пункти) у Тернополі (школи, садочки, лікарні), а подальші роботи проводять уже завгоспи чи інші відповідальні працівники, які мають здійснити усі необхідні налаштування. Це означає, що якщо у школі чи в дитсадку холодно, свої претензії потрібно адресувати безпосередньо до адміністрації закладу, адже у кожному з них автономно регулюється температура повітря.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Контактні телефони аварійних служб з обслуговування внутрібудинкових мереж теплопостачання та гарячого водопостачання в розрізі будинків:

ПП «Аляска» тел.42 63 65, 0686006632 (цілодобово), «ПП Сонячне», ПП «Вікторія М». ПМП «Совр», ТзОВ «Совр 1»

ДП «Регіон» ПП «Східний масив» тел.24 36 07, 0673508833 (цілодобово). 0672083686 ( з 08 год. 00 хв. до 20.год. 00 хв.), ПП «Східний масив», ПП «Наш дім», ЖЕК 13 ЖБК  (м-н «Східний»)

ПП «Люкс» тел.. 26 86 09 ( в робочий час), 0506853707, 42 68 07 ( у вихідні дні та нічний час), ПП «Люкс» , ДП «Люкс житло», ПП «Благоустрій»

ТОВ «Теплогарантія» тел., 25 08 27 (цілодобово), ПП «ТернопільКомСервіс», ГТОВ «Мрія»

СПД Лемега О.В. тел..43 58 60, 53 59 56 ( в робочий час), 43 58 60 ( у вихідні дні та нічний час), ПП «Дружба –сервіс-житло 1», ЖЕК 13 ЖБК  (м-н «Дружба»)

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» тел. 52 71 14, 25 48 10 (цілодобово) ТзОВ «Коменерго –Тернопіль», зовнішні мережі теплопостачання та гарячого водопостачання.