20.04.2024 02:49
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі провели міні-акцію для боротьби з коронавірусом

Спонтанну міні-акцію із озеленення у Тернополі провів у неділю, 5 квітня, начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський спільно із директором ГТОВ «Мрія» Василем Гетьманом.

  • Василь Михайлович перед новорічними святами придбав у квітковому магазині ялинку в горщику. По завершенні свят новорічне деревце виніс на вулицю. Днями вирішив порадитися зі мною щодо доцільності висадження його у відкритий ґрунт, і ми спільно вирішили висадити ялиночку там, де вона буде доречною. – розповідає Олег Соколовський. – Я згадав про те, що однієї ялинки якраз не вистачило у рамках акції з озеленення території біля пам’ятника Степану Бандері. Зателефонував до директора парку імені Тараса Шевченка і він дозволив висадити деревце на цій локації. Так поблизу пам’ятника  Бандері оселилося ялинка, подарована Василем Гетьманом.

Як пояснює начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, така міні-акція має і практичне значення, і певний символізм.

  • Хвойні містять фітонциди — біологічно активні речовини, що утворюються рослинами, які вбивають чи пригнічують зростання і розвиток бактерій, мікроскопічних грибів, та інші форми мікроорганізмів, в тому числі віруси. Таким чином ми зробили свій мінімальний внесок у боротьбу з коронавірусом, – жартує він.

Олег Соколовський нагадує, що усі акції  із озеленення потрібно проводити лише за умови погодження із управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Тернопіль житлово-комунальний