18.04.2024 22:32
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі оголошено «жовтий рівень» системи оповіщення

У зв’язку із сніговими опадами у Тернополі оголошено «жовтий рівень» системи оповіщення від 16.00 до 22.00 години вечора. Саме у цей час синоптики прогнозують зниження температури зовнішнього повітря, відтак є загроза ожеледиці. Звертаємося до тернополян з проханням максимально забрати свій транспорт з доріг міста та утриматися від поїздок і без потреби не виїжджати приватним транспортом на вулиці та за межі міста. Як наголошує начальник управління житлово-комунального господартсва, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, вподовж вихідних днів на вулицях міста працює і дорожня, і тротуарна техніка.  Також на роботу у вихідні вийшли і працівники з комплексного прибирання обслуговуючих підприємств, щоб прочистити від снігу виходи із під’їздів.

– Хоча снігові опади наразі несуттєві, та плюсова температура переходить у мінусову, а такі перепади температури спричиняють ожеледицю на дорогах. На вулицях міста продовжує працювати спецтехніка. Підприємства, що обслуговують житловий фонд, зобов’язано, вжити заходів щодо посипання антиожеледною сумішшю. Також нагадуємо представникам ОСББ та суб’єктам підприємницької діяльності про те, що вони зобов’язані забезпечити очищення прилеглих територій та міжбудинкових проїздів для доступу до будівель технологічного транспорту та снігоочисної техніки. До слова, вчора вперше у відповідності до “Дорожньої карти м.Тернопіль” підрядними огранізаціями ьуло виконане привінтивне посипання. Тобто піскорозкидачі виїхали на вулиці міста за три години до пониження температури та посилення снігових опадів. Суміш піску із сіллю забезпечила відсутність кірки та налипання снігу на дорогах, адже при контакті із сумішшю він топився, розповідає Олег Соколовський. – Просимо тернополян забрати транспортні засоби з центральних вулиць, а також скоригувати свої маршрути. Щоб не ускладнювати процес  прибирання та зробити його максимально якісним, не паркувати автомобілі на узбіччях, тротуарах чи у інших заборонених місцях, адже це заважає процесу очищення вулично-дорожньої мережі від снігу. Також водіям рекомендується максимально уникати курсування автомобілем у цей час на вулицях, де проходить прибирання для забезпечення ефективної роботи технологічного транспорту та уникнення можливої ДТП. Вказана рекомендація не стосується спеціалізованого автотранспорту (карети швидкої допомоги, пожежних та поліцейських машин, тощо).

Нагадуємо, що оповіщення надає можливість населенню завчасно скорегувати свої плани щодо подальших дій, а водіям -тимчасово прибрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

Кожен водій повинен максимально утриматись від стоянки автотранспортного засобу на проїзній частині вулиць у вечірній та нічний період доби та оперативно його прибрати після відповідного оповіщення міською радою.

До уваги водіїв! Світлофори на ухилах від 16.00 до 22. 00 будуть працювати в мигаючому режимі. Також просимо особливу увагу на це звернути пішоходів при формуванні їхніх маршрутів і бути максимально уважними. Мигаючий режим дозволть водіям не гальмувати на ухилах, щоб не провокувати аварійних ситуацій. Нагадуємо водіям транспортних засобів про необхідність заміни шин на зимові, якщо це ще не зроблено, та суворо дотримуватись “Правил дорожнього руху”, мешканцям житлових будинків для забезпечення належного механізованого утримання прибудинкових територій утриматись від паркування транспортних засобів в дворах та  звернути увагу на наявність протектора у взутті і перейти на так звану «зимову ходу».

Тернопіль житлово-комунальний