28.03.2024 12:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі обговорили проект Програми охорони навколишнього природного середовища

Вчора, третього жовтня, у приміщенні Ресурсного центру  підтримки ОСББ з питань чистої енергії відбулося  обговорення проекту Програми охорони навколишнього природного середовища за участю фахівців управління житлово-комунального господарства. благоустрою та екології ТМР, науковців та небайдужих тернополян під головуванням начальника управління Олега Соколовського.

Як пояснили фахівці відділу благоустрою та екології правління житлово-комунального господарства. благоустрою та екології ТМР, основна мета розроблення Програми – відображення проблем, для розв’язання яких планується провести комплекс заходів щодо покращення санітарно-технічного та  візуального стану території міської громади, та реалізація заходів, спрямованих на відновлення, належне утримання та раціональне використання території міської громади, охорону та організацію упорядкування об’єктів благоустрою з урахуванням особливостей їх використання.

Реалізація Програми передбачається у 6-ти напрямах (земельні ресурси, атмосферне повітря, водні ресурси, зелені насадження, побутові відходи екологічна культура та виховання), кожен з яких містить перелік відповідних заходів.

Термін реалізації Програми – 2019-2022 роки. Джерелами фінансування є кошти державного бюджету, кошти бюджету громади, інвестиційні кошти та кошти з джерел не заборонених чинним законодавством.

З текстом проекту Програми та звіту про стратегічну екологічну оцінку усі бажаючі можуть ознайомитись на офіційному веб-сайті Тернопільської міської ради у рубриці «Участь громадськості» – «Громадські обговорення, слухання, місцеві ініціативи» – «Громадські обговорення та слухання».

Тернопіль житлово-комунальний