25.04.2024 12:46
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі на вул. І.Франка тривають роботи з комплексної термомодернізації багатоквартирного житлового будинку

Вже більше тижня у Тернополі на вул. Івана Франка, 23 тривають роботи з  комплексної термомодернізації багатоквартирного житлового будинку.

ОСББ «Центральне 23» – одне із десяти тернопільських учасників Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності» та входить в число перших  п’ятисот учасників.

Загальна вартість проєкту становить 5 141 265 грн. За умовами Програми, ОСББ «Центральне-23» отримає відшкодування від державної установи «Фонд енергоефективності» у вигляді гранту, який складає 70 % від прийнятних витрат на реалізацію енергоефективних заходів.

«Ще більше пів мільйона гривень, що складає 10% від суми контракту, виділено з бюджету Тернопільської громади для придбання матеріалів і виконання робіт з капітального ремонту -термомодернізації даного житлового будинку, – повідомив міський голова Сергій Надал. – І лише 20% від загальної суми заплатять мешканці цього будинку – а це по 353 гривні за метр квадратний. За ці кошти у будинку буде повністю утеплено фасад, замінено вікна на енергозберігаючі вікна у місцях загального користування та освітлення, встановлено тамбурні двері, замінено ринви. Це надзвичайно унікальний шанс для мешканців після реалізації проєкту отримати значно нижчі платіжки і сучасний естетичний вигляд самого будинку. Водночас, влітку набагато комфортніше перебувати у квартирах, адже не відчувається високих температур».

Для того, щоб стати учасником даної Програми, необхідно отримати 2/3 згоди власників квартир всього будинку. Після цього голова правління або інша уповноважена особа ОСББ зобов’язана подати на адресу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради (вул. Коперника, 1, кабінет № 209) відповідне звернення, до якого додати завірені копії:

  • повідомлення про схвалення заявки на участь від державної установи «Фонд енергоефективності»;
  • експертного звіту щодо розгляду проектної документації;
  • договору між ОСББ та Підрядником на виконання робіт із термомодернізації;
  • договорів на предмет здійснення авторського та технічного нагляду за виконанням робіт.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради готує та подає на розгляд виконавчого комітету міської ради проект рішення про виділення коштів для фінансової підтримки  ОСББ.

До слова, у Тернопільській громаді розроблена Програма розвитку житлово-комунального господарства Тернопільської міської територіальної громади на 2021-2024 роки, відповідно до якої виконуватимуться роботи із комплексної термомодернізації багатоквартирних житлових будинків у місті та в населених пунктах громади у найближчі три роки.