25.04.2024 07:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі за рахунок роботи котелень на альтернативних видах палива зменшать споживання газу

kotelnyaПонад 8 тисяч кубічних метрів газу та близько 20 мільйонів гривень планують зекономити в Тернополі завдяки котельням, які працюватимуть на альтернативних видах палива.  Таким чином російський газ поступово замінять українським паливом.

Як розповів заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський, наразі у Тернополі вже працює подібна котельня на базі третьої лікарні. За попередній опалювальний сезон там зменшили споживання енергоносіїв до 30%

– Поки 18 мегават – це, в принципі, для Тернополя не малий об’єм теплової енергії, і якщо ми цей сезон відпрацюємо, і будемо мати нормальні результати і економічні і технологічні, то ми і далі будемо нарощувати економічні потужності, – каже заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Зазначимо, що протягом цього опалювального сезону в Тернополі запрацює сім котелень на альтернативних видах палива, які забезпечуватимуть теплом заклади бюджетної сфери. У місті вже змонтовано три такі котельні, роботи на інших тривають.