19.03.2024 06:52
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі затвердили Положення про громадські простори та участь жителів у його плануванні

Ще один інноваційний інструмент участі жителів громади в процесі прийняття рішень – «Положення про громадський простір в Тернопільській міській територіальній громаді та участь жителів громади у його плануванні» прийняли на засіданні виконавчого комітету.

Цей документ розроблений представниками міської ради спільно з експертами в рамках проєкту Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийнятті рішень в Україні».

«Ми продовжуємо роботу у сфері впровадження нових інструментів участі громадськості у процесі прийняття рішень. Одним із таких інструментів стане нове Положення про громадські простори, яке визначає загальні засади створення нових громадських просторів у нашій громаді, участі тернополян в його плануванні, створенні архітектурної та проектної документації тощо, – зазначає міський голова Сергій Надал. –  Відповідно до даного Положення, представники громадськості зможуть надавати свої пропозиції щодо облаштування парків, площ, пляжів, бульварів, пішохідних чи велосипедних доріжок тощо.».

Публічні консультації щодо облаштування громадських просторів можуть відбуватися двома шляхами:

  1. Збором пропозицій від громадськості через портал «Електронних консультації та опитувань».
  2. Або створенням робочої групи і організацією процесу публічних консультацій під час планування об’єкту.

До складу робочої групи будуть входити представники молодіжної ради, громадських організацій, осіб з інвалідністю  та інших жителів Тернополя. Пропозиції, які надходять під час обговорень, будуть враховані у проектах громадських просторів.

З рішенням «Положення про громадський простір в Тернопільській міській територіальній громаді та участь жителів громади у його плануванні» можна буде ознайомитися через декілька днів на сайті Тернопільської міської ради у розділі «Виконавчий комітет/Рішення виконавчого комітету».