29.03.2024 03:26
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі заплановано замінити близько трьох кілометрів труб централізованого опалення за кошти ЄБРР

З метою належної підготовки до початку нового опалювального сезону 2019-2020, впродовж усього літнього періоду в Тернополі проводитимуть масштабну реконструкцію котелень та заміну труб тепломереж.

Наразі ремонтні роботи проводяться на котельнях, що на вул. Лесі Українки, 3 та на вул. Київській, 3с, а також розпочато заміну ділянок теплової мережі на вулицях Л. Українки, Протасевича та Київській.

Зі слів начальника відділу інвестиційного розвитку КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Ореста Куриляка, котельня, що на вул. Лесі Українки, працювала понад 40 років і за цей час обладнання вичерпало свій експлуатаційний ресурс та потребувало заміни.

«На даний час у приміщенні проведено демонтаж старого котельного обладнання, трубопроводів та котлів, а незабаром тут планується встановлення трьох сучасних газових котлів виробництва Viessmann загальною потужністю 30 МВт. Таке котельне обладнання дозволить забезпечити належне постачання теплової енергії споживачам більшої частини мікрорайону Східний»,- додає Орест Куриляк.

Тим часом, від цієї котельні проводять заміну ділянок теплової мережі на вулицях Лесі Українки та Протасевича. Тут старі та зношені тепломережі замінюють на ізольовані, зроблені за сучасними технологіями. Такі ж роботи тривають і на території котельні на вул. Київській, 3с.

Загалом, до початку опалювального сезону у Тернополі заплановано замінити близько трьох кілометрів труб централізованого опалення за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.