20.04.2024 00:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі в розпалі сезон квітників

klumba (10)3 мільйони 200 тисяч гривень витратили цього року на озеленення Тернополя. Ці кошти передбачають також і догляд за рослинами і деревами. Щороку комунальники висаджують квіти у чітко зазначених місцях. Це передбачено спеціально розробленим «Паспортом квітників».

Тетяна Придача, головний спеціаліст відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ розповіла журналістам телеканалу ІНТБ: «Той план, який був поставлений, його виконано і всі ті квітники, які є зазначені в паспорті, вони є наявними в місті Тернополі».

Різнотипні квітники, асиметричні клумби, вертикальне або мобільне озеленення є чи не у кожному мікрорайоні нашого міста. У літній, спекотний, період рослини неабияк потребують правильного догляду.

Тетяна Придача, головний спеціаліст відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «Зелене господарство, підприємство, яке виграло тендер, воно здійснює полив, запроваджує інженерні технології, згідно яких, враховуючи кліматичні умови, погодні, температуру, вологість ґрунту, підбирається відповідно інтенсивність поливу і в залежності відповідно від виду зелених насаджень. Якщо інтенсивна спека, полив здійснюється щоденно, якщо помірніше, то це все з урахуванням кліматичної ситуації».

Тернополян та гостей міста фахівці просять дбати про зелені насадження і не нищити їх.

Тетяна Придача, головний спеціаліст відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «Я недавно йшла по Сагайдачного і маленька дівчинка рвала квіти, я до неї підійшла, запитала для чого вона це робить? А вона каже, що в школі їм дали завдання назбирати гербарій. Зрозуміло, що я їй сказала, що ці квіти потрібно зривати в лісі, десь, де вони ростуть самостійно, а не насаджуються на клумбах, але все це йде від виховання від вчителів, від батьків. Тому ми повинні виховувати у своїх дітей повагу до рослин».

Крім того, додає Тетяна Придача, траплялись випадки, коли невідомі нищили туї у вазонах.

Додамо, що зазвичай, сезон квітників у Тернополі триває до пізньої осені.

Тетяна Ставінська, ІНТБ