19.03.2024 05:50
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі відкрили для проїзду транспорту новий Гаївський міст

Зведення одного з найбільших та найважливіших інфтраструктурних об’єктів – Гаївського шляхопроводу, завершено. Після тривалого будівництва офіційне відкриття мосту через залізничну колію відбулося сьогодні, 27 серпня, за участі міського голови Тернополя Сергія Надала, керівництва підрядних організацій та відповідальних структурних підрозділів міської ради.

«Я вітаю усіх наших водіїв з цією радісною подією, адже від сьогодні Гаївський шляхопровід повністю відкритий для проїзду як легкового, так і великогабаритного транспорту з максимальною вагою 100 тонн, – запевнив Сергій Надал. – Ще до початку робіт цей міст був важливою транспортною артерією не лише у Тернополі, але й в області та Україні загалом, тому його перекриття спричинило неабиякі незручності для водіїв, а також призвело до утворення корків у Тернополі. І ось тепер, після завершення всіх будівельних робіт, водії знову можуть користуватися ним, але тепер міст не аварійний і небезпечний, а новий та сучасний з чотирма смугами для руху транспорту (по дві у кожному напрямку)».

Незважаючи на те, що через Гаївський шляхопровід проходять міжнародні транспортні коридори, які мають стратегічне значення, зведення мосту проводилося виключно за рахунок місцевих коштів, без фінансування з державного бюджету. Загалом на будівельні роботи витрачено близько 50 млн грн.

Як пояснив керівник підрядної організації «Тернопіль Мостобуд» Юрій Левкович, в рамках реконструкції мосту, окрім самого шляхопроводу, відремонтовано також під’їзні шляхи зі сторони масиву «Східний». Незабаром тут розпочнеться друга черга будівництва, під час якої буде влаштовано транспортне сполучення від вул. Гайової до с. Великі Гаї. Ці ремонтні роботи не перешкоджатимуть руху транспорту через Гаївський шляхопровід.