19.04.2024 15:04
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі відбувся семінар для персоналу Ресурсних центрів підтримки ОСББ з питань чистої енергії та їхніх партнерів

usaid (8)Впродовж двох днів у Тернополі тривав семінар для персоналу Ресурсних центрів підтримки ОСББ з питань чистої енергії  та їхніх партнерів.  В рамках Проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” участь у дводенному семінарі взяли учать понад п’ять десятків представників Ресурсних центрів підтримки ОСББ із питань чистої енергії міст-партнерів Проекту.
Зранку 13 липня учасники заходу відвідали з екскурсією виробництво енергоефективних вікон, і тепер стають до навчання.foto

Того ж дня присутні заслухали ряд доповідей від доповідачів-консультантів Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та від представників Ресурсних центрів підтримки ОСББ з питань чистої енергії  з різних міст України.

Із вітальним словом виступив заступник міського голови з питань міської інфраструктури Владислав Стемковський.  Він нагадав присутнім про те, що у Тернополі немає комунальних ЖЕКів, а житловий фонд та прибудинкові території у Тернополі обслуговують приватні підприємства.

usaid (5)– Це певний крок вперед у порівнянні з іншими українськими містами, – зазначив він. – Ми вимагаємо, щоб послуги, які надають наші підприємства, були якісними і ми хочемо, щоб обслуговування було професійним. Зараз в державі триває  суспільна дискусія щодо обрання як кращої форми управління, в який спосіб краще обслуговувати житло. Ми прихильники того, щоб обслуговування було в першу чергу професійним.

Владислав Стемковський  зазначив, що у Тернополі вже створено 401 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і кількість таких об’єднань постійно зростає. Міська рада йде на зустріч і всіляко допомагає розвитку самоорганізації. На регулярній основі проводяться навчання, надаються юридичні консультації, створено інформаційні ресурси міської ради для допомоги учасникам ОСББ.

Під час дводенного семінару досвідом ділилися доповідачі-консультанти Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Дмитро Левицький  (старший консультант з правових питань), Вікторія Погорєловаusaid (2)  (старший консультант з питань утримання та управління житлом), Кадрія Сафіуліна  (старший консультант з питань залучення громадськості, к.т.н., доцент),  Дар’я Коляда  (консультант з питань зв’язків з громадськістю) та Анатолій Колієнко (старший консультант з питань теплопостачання, к.т.н., професор).

У Тернополі відбувся семінар з реалізації енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках

У Тернополі провели семінар щодо термомодернізації освітніх закладів

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР