26.04.2024 20:00
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У сквері на вулиці Чорновола проводять заміну газових мереж та мереж теплопостачання

У сквері на вулиці Чорновола проводять заміну газових мереж та мереж теплопостачання. На ділянці від вул. І. Франка до Театрального майдану – влаштування траншеї для водопроводу, а на прилеглій території до фонтану з влаштуванням пандусу в сквері на вул. В. Чорновола – влаштування труб теплотраси. Як повідомив головний інженер ПАТ “Тернопільміськгаз” Володимир Даткун, тут проводуть заміну газопроводу низького тиску. Йому, за словами фахівця, вже понад 40 років, тому на часі здійснити роботи із заміни сімдесяти  метрів старих труб на сучасні поліетиленові, які мають прослужити не менше 75 років.

Як зазначає заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, тут облаштовують попередньо ізольовані труби, які забезпечують мінімальні втрати в мережах під час транспортування теплового носія. Роботи виконані із дотриманням сучасних державних будівельних норм, нові комунікації будуть відповідати нормам по тепловтратах та інших характеристиках.

Як зазначають фахівці, при проведенні капітальних ремонтів заміна  інженерно-технічної інфрастркури необхідна, адже залишивши старі комунікації, яким вже десятки років, завжди існуватиме загроза їхнього пориву. Їх все-одно доведеться замінювати, при цьому – видаляти зелені насадження, руйнувати оновлене покриття тощо.  До слова, відповідно до проекту зелені насадження у сквері на вулиці Чорновола будуть замінені.

Тернопіль житлово-комунальний