19.04.2024 17:50
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У “Сквері Миру” висадили дерева виду “Слива Pissardi”

pissardi (4)У суботу, 9 квітня, у сквері Миру представники ГО «Файне місто», управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР та ТНПУ ім. В.Гнатюка вже вдруге висадили “Дерева миру”.

Нагадаємо, висаджені восени у рамках акції “Дерева Миру” туї,  були викрадені недобросовісними терноплянами за лічені дні. Як розповідає координатор акції Юлія Янчинська,участь у акції взяли не лише студенти з Тернополя, але й з інших українських міст, які приїхали сюди для участі в V Міжнародної науково –практичної конференції у ТНПУ:

-Все пройшло дуже добре, хоча спочатку нас хотів налякати маленький дощик. Всі залишилися задоволеним, оскільки учасники конференції не лише відвідали Тернопіль, а й залишили тут частинку себе. Я займаюся екологічним напрямком, тому невдовзі розпочнемо роботу по новому, масштабнішому проектові, думаю ви про нього почуєте згодом. А акція “Дерева миру” стане хорошою традицією нашого міста.

Начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський зазначив, що в рамках акції було висаджено дванадцять  саджанців «Слив Pissardi».

-Дерево привертає до себе увагу завдяки незвичному червоному з бордовим відтінком листю. Причому, цей колір зберігається протягом усього вегетаційного періоду рослини, тобто, з весни до осені. Її густу крону можна формувати за допомогою художньої стрижки і надавати їй будь-яку вподобану форму.  Цвіте дерево у квітні безліччю величезних рожевих або білих квітів, які, відцвітаючи, набувають темно-червоного відтінку. Квіти перетворюються в їстівні плоди, які не опадають і можуть висіти на гілках до перших заморозків. Що важливо, рослина не боїться хвороб і шкідників, а ще – добре переносить загазованість  міського повітря, – розказує Олег Соколовський.

Наглядати за саджанцями будуть охоронці «Дитячого центру розвитку і розваг», який розташований навпроти ділянки скверу, де висадили дерева. Також власники закладу облаштували систему зовнішнього відеоспостереження.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР