28.03.2024 21:13
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Ресурсному центрі головам ОСББ презентували програму IQ energy

Десятого травня  в Ресурсному центрі підтримки ОСББ з питань чистої енергії у місті Тернополі відбулася презентація програм IQ energy, які можна втілити за допомогою банку  OTP. Захід для голів ОСББ був проведений із інціативи сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Програма IQ energy – це програма сприяння удосконаленням у сфері енергоефективності в житловому секторі України у відповідності до європейських стандартів енергоефективності. Програму було розроблено Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Домогосподарства можуть скористатися програмою підтримки фінансування заходів з енергоефективності IQ energy від OTP Bank та ЄБРР.

Під час свого вступного слова заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський звернув увагу на те, що це – нові фінансові інструменти, які необхідно використати. Крім того, вони зовнішні, тобто це інвестиція в інфраструктуру міста, саме тому ОСББ заохочують використовувати такі можливості. Крім того, зауважив Владислав Стемковський, цю програму підтримки фінансування заходів з енергоефктивності  можливо комбінувати з діючою міською програмою “тридцять на сімдесят”.

Як зазначають фахівці, у наш час енергоефективність – це не тільки модний та сучасний термін, а, насамперед, розумна інвестиція у майбутнє та економія на комунальних платежах. А особливістю даної програми є те, що у її рамках відшкодовують не лише вартість матеріалів, але й 40 % вартості виконання роботи.

Енергоменеджер міста  Павло Савечко, зазначив, що було б доцільно, щоб голови ОСББ при формувані своїх членських внесків передбачали і видатки на енергозбереження, зокрема на участь у міських, державних та міжнародних проектах.

Тернопіль житлово-комунальний