19.04.2024 21:57
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У рамках «Днів сталої енергії» відбудуться заходи і для фахівців, і для пересічних тернополян

dniВпродовж 16-17 жовтня в рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації «Енергоефективні міста України» у Тернополі відбудеться ряд заходів, пов’язаних із проведенням «Днів сталої енергії».

Планується, що впродовж цих днів відбудуться заходи як для фахівців, так і для пересічних тернополян.  Про це повідомив заступник міського голови з питань міської інфраструктури Владислав Стемковський.

– Практика проведення заходів, спрямованих на поглиблення знань з енергоефективності, є звичною у багатьох країнах світу, – каже він. – У Тернополі ж «Дні сталої енергії» відбудуться вперше. Формат заходу є таким, що він має бути цікавим для пересічних громадян – від школяра до домогосподарки. Не всім відомо, що лише за рахунок адміністративних засобів, навіть без серйозних капіталовкладень, можна економити до 10% енергії. Щоб досягти цього мінімального результату потрібні лише елементарні знання. Заплановані також семінари для фахівців. На них обговорюватимуть найрізноманітніші варіанти економії енергоносіїв, йтиме мова і про те, які з них впроваджуються у Тернополі.

Як зауважує Владислав Стемковський, метою «Днів талої енергії» є необхідність донесення до різних категорій населення інформації про енергоефективність.

– Мова не йде про те щоб навчитися тотально економити, а про те, щоб брати стільки, скільки потрібно, тобто бути енергоефективними, – пояснює пан Стемковський.

Вчитися енергоефективності українці мають змалечку, відтак Асоціація  «Енергоефективні міста України» пропонує увазі наймолодших українців розвиваючі мультфільми.

Координатор заходу, завідувач сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Павло Савечко розповів, що у рамках «Днів сталої енергії» тернополяни зможуть переглянути і мультики, по які йшлося вище і документальні фільми.

–           Тернополяни безкоштовно зможуть переглянути фільми “Сутінки цивілізації” та “Домівка” (початок трансляції о 10.00 год. та о 12.00 год. відповідно), показ яких відбудеться 16 жовтня у КП «Палац кіно» на вул. І. Франка, 8. Ті, кого енергоефективність цікавить особливо, зможуть відвідати семінари. Приміром, 17 жовтня під час семінару для ОСББ доповідатиме Руслан Сорока, експерт Ceresit (тема: «Термомодернізація – шлях до енергонезалежності). Заплановано провести два семінари, які вільно зможуть відвідати тернополяни. У перший день відбудеться семінар на тему «Енергоменеджмент в громадських будівлях» цільова аудиторія – представники міських установ та організацій, другого дня –  «Енергоеефективність в житлових будівлях та на об’єктах сфери ЖКГ» цільова аудиторія – голови ОСББ, представники ЖЕКІв та комунальних підприємств. Бажаючі відвідати семінар можуть звертатися до нас за додатковими даними в управління на вул. Коперника, 1 каб. 209 чи за номером телефону 52 58 33.

У приміщення «Палацу кіно» впродовж цих днів триватиме виставка енергозберігаючого обладнання та технологій а також конкурс-виставка малюнків учнів на тему енергозбереження.

Пропонуємо нашим читачам ознайомитися із попереднім планом заходів, які планується провести під час «Днів сталої енергії». Про зміни, якщо такі будуть, повідомлятимемо додатково.