20.04.2024 15:04
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Увага! У Тернополі оголошено “жовтий рівень” системи оповіщення

У зв’язку із сніговими опадами у Тернополі оголошено «жовтий рівень» системи оповіщення. Звертаємося до тернополян з проханням максимально забрати свій транспорт з доріг міста та утриматися від поїздок і без потреби не виїжджати приватним транспортом на вулиці та за межі міста. На вулицях міста продовжує працювати спецтехніка. Посилено працюють і працівники з комплексного прибирання обслуговуючих підприємств, щоб прочистити від снігу виходи із під’їздів.

Підприємства, що обслуговують житловий фонд, зобов’язано, вжити заходів щодо посипання антиожеледною сумішшю. Також нагадуємо представникам ОСББ та суб’єктам підприємницької діяльності про те, що вони зобов’язані забезпечити очищення прилеглих територій та міжбудинкових проїздів для доступу до будівель технологічного транспорту та снігоочисної техніки. У відповідності до “Дорожньої карти м.Тернопіль” підрядними огранізаціями виконується привінтивне посипання.

Просимо тернополян забрати транспортні засоби з центральних вулиць, а також скоригувати свої маршрути. Щоб не ускладнювати процес  прибирання та зробити його максимально якісним, не паркувати автомобілі на узбіччях, тротуарах чи у інших заборонених місцях, адже це заважає процесу очищення вулично-дорожньої мережі від снігу. Також водіям рекомендується максимально уникати курсування автомобілем у цей час на вулицях, де проходить прибирання для забезпечення ефективної роботи технологічного транспорту та уникнення можливої ДТП. Вказана рекомендація не стосується спеціалізованого автотранспорту (карети швидкої допомоги, пожежних та поліцейських машин, тощо).

Нагадуємо, що оповіщення надає можливість населенню завчасно скорегувати свої плани щодо подальших дій, а водіям -тимчасово прибрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту після відповідного оповіщення міською радою.

Тернопіль житлово-комунальний