29.03.2024 07:31
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Увага: синоптики прогнозують значне зниження температур!

За інформацією Укргідрометцентру, 15-16 січня на Тернопільщині значне зниження температур: вночі до -14° морозу, удень до -12° морозу, 17-18 січня холодна погода утримається🌨
Патрульна поліція Тернопільської області просить всіх водіїв дотримуватися ПДР, обирати безпечний швидкісний режим та поважати інших громадян! Пішоходи, переходьте дорогу лише у встановлених місцях та використовуйте світловідбивні елементи.  Будьте уважними й відповідальними учасниками дорожнього руху.
Комунальники закликають водіїв по можливості утриматися від поїздок через небезпеку обледеніння доріг. Просимо не залишати автівок на узбіччях та тротуарах, щоб не перешкоджати роботі спецтранспорту та не обмежувати можливість для очищення та посипання тротуарів та проїзних частин.
Управління ДСНС України у Тернопільській області радить дотримуватися основних правил поведінки в умовах низьких температур.
Перебуваючи на холоді, не вживайте алкогольних напоїв – це сприяє значній  втраті тепла, в той же час викликаючи його ілюзію. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження. Не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду.
Голодний шлунок теж не сприяє виробленню енергії, необхідної для боротьби з холодом.
Носіть просторий одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити такий, що не промокає.
Тісне взуття та відсутність устілки, можуть створювати передумови обмороження. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу.
У вітряну погоду відкриті ділянки тіла можна змащувати спеціальним кремом.
Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. По-перше: метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе «прилипання» цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. В будь-якому випадку якщо кінцівки почали замерзати, ними слід негайно починати рухати, не дозволяючи їм мерзнути.