28.03.2024 18:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Триває реконструкція Гаївського мосту

Будівництво нового Гаївського шляхопроводу продовжується. Наразі працівники підрядної організації проводять там влаштування буронабивних паль та бетонування ростверку. Перед тим на цій ділянці відбулося перенесення газо- та електромереж,  а також перепідключення нової водопровідної мережі.

Як пояснив заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський, відремонтований міст буде на декілька метрів вищим, аніж був до цього. Адже на даній ділянці спостерігається інтенсивний рух транспорту та неодноразові випадки ДТП, відтак вирішено, що міст забезпечуватиме декількарівневий проїзд. В результаті – буде виведено на різні рівні виїзди з вулиці Гайової та на об’їзній дорозі.

Нагадаємо, Гаївський шляхопровід тривалий час перебував в аварійному стані, і Тернопільською міською радою вжито негайних заходів щодо недопущення виникнення будь-яких техногенних ситуацій, а саме: з 1 травня тут почалися роботи з реконструкції шляхопроводу. Оскільки через Гаївський міст проходять міжнародні транспортні коридори, які мають стратегічне значення, реконструкція мосту повинна проводитися як за рахунок місцевих коштів, так і за державні гроші. Проте, від початку ремонту коштів з державного бюджету не надходило, тому всі роботи фінансуються виключно з бюджету Тернопільської громади.